Vseslovensko petje s srci

Praznik Zelenega Jurija

povezuje Martina Furlan Praznik

vseslovensko petje s srci

Organizaciji dogodka “Vseslovensko petje s srci”, ki bo potekal po vsej Sloveniji, letos že 7. leto zapored, se bo tokrat že drugič pridružila tudi šola petja Z glasom in zavestjo.

Dobrodošli seveda vsi, ki želite sodelovati in niste del šole petja, saj je to dogodek za vse ljudi. Dogodek lahko priredite tudi sami v vaši skupnosti ali enostavno zapojete sami, v družini…

Namen dogodka je ohranjanje in spodbujanje tradicije petja, zahvala prednikom, da so ohranili naš čudovit jezik ter oživljanje slovenskih ljudskih pesmi.

ZAKAJ RAVNO TA DAN?

23. april je praznik Zelenega Jurija. Po tradiciji je Zeleni Jurij na ta dan v vsako hišo prinašal zeleno vejico za dobro letino. Zato je ta dan dober izgovor, da prepevamo vsak zase, skupaj in drug za drugega z namero obilja in sreče.
Letos ta dan pade na torek, zato vas spodbujamo, da na ta dan zapojte doma v družini ali v delovnem okolju, dobimo pa se tudi v nedeljo 21.4.2024 ob 10:00 dopoldan na Bevkovem trgu v Novi Gorici in skupaj zapojemo nekaj slovenskih pesmi.

PELI BOMO (VSAJ) TE PESMI

Zdravljica
Lipa zelenela je
Zgodba o prijateljstvu
Kekčevi pesemi
Po jezeru bliz triglava
Ob bistrem potoku je mlin
Sijaj sončece (prirejeno besedilo Martina Furlan Praznik)
Moja dežela
Sonce čez hribček gre
Moja mati kuha kafe
Došel je došel zeleni JurijVsa besedila in povezave do skladb dobite TUKAJ  (v doc in pdf obliki) Lahko si jih natisnete in prinesete s seboj. Lahko pa besedila berete tudi v elektronski obliki iz telefona. Če boste tiskali in imate možnost, natisnite še en dodaten izvod za mimoidoče ali za tiste, ki nimajo možnosti.

Dobrodošli, da se nam pridružite.
Povabite tudi vse tiste, ki bi jih utegnilo zanimati.
Delite, delite, da zapojemo spet skupaj na našem trgu.


Martina Furlan Praznik
Studio za nego glasu Z glasom in zavestjo Nova Gorica

p.s. Več o pobudnici dogodka Matei Brečko in dogodku dobite na spletni strani Vseslovensko petje s srci