Uporabna teorija glasbe

Uporabna teorija glasbe

vodi Egon Boštjančič

Voditelj delavnice je Egon Boštjančič, rojen v Šempetru pri Gorici, je začel igrati kitaro pri starosti 16 let. Po začetnem obdobju na Šempetrski glasbeni šoli spozna električno kitaro in vstopiti v svet punk rocka. Kasneje začne svojo koncertno kariero kot član različnih rock, blues, funk zasedb na goriškem in širše.

Od leta 1996 do 1999 je obiskoval lekcije jazz kitare z različnimi učitelji, vključno z: Gaetano Valli in Andrea Alione. Za tem se vpiše na Videmsko Univerzo in diplomira v okviru študija DAMS smer muzikologija.

Močno ga privlači tudi svet etno glasbe in še posebej vse kar prihaja iz Brazilije, Zadnja leta je popolnoma posvetil spoznavanju, snemanju in izvajanju te glasbene zvrsti doma in v tujini in pri tem imel možnost sodelovati z glasbeniki kot so: Denise Dantas, Binho Carvalho, Adriana Vasques, Banda Berimbau, Carlos Werneck, Anderson Souza, Bruno Scantamburlo, Andre Araujo…O DELAVNICI
Program učenja glasbene teorije na praktičen in zabaven način obsega:
dojemanje, kako se posamezni toni in akordi dopolnjujejo
razumevanje, zakaj določena glasba v nas prebuja določene občutke
premagovanje blokad pri poustvarjanju
razumevanje povezave posameznih not z določeno harmonično podlago
improvizacija

Učenje glasbene teorije nam omogoča razumevanje glasbenih zakonitosti skozi praktično uporabo (izvajanje in poslušanje). To nedvomno pripomore k našemu dodatnemu napredku in nam odpre nove možnosti glasbenega izražanja. 

Razumevanje glasbene teorije občutno pomaga pri lažjem glasbenem izražanju, hitreje izražamo čustva in razpoloženja, obenem pa kot poslušalec razumemo, zakaj določena glasba v nas prebudi razna občutja, kot so veselje, žalost, nelagodje, razigranost…

Učenje glasbene teorije v skupini ni samo koristno, ampak je tudi bolj zanimivo in zabavno. Prepričan sem, da osvojeno znanje lahko pripomore vsakemu glasbeniku pri njegovem izražanju, tako pri ustvarjanju kot pri poustvarjanju glasbe.


OSNOVNI PODATKI ZA UDELEŽBO
Trajanje: 1 uro (redno na 14 dni)
Datum: preveri na koledarju dogodkov
Naložba v izkušnjo: Zaželen prispevek je 15€ na osebo. Redni učenci 10€ na osebo.
Naslov: Studio Z glasom in zavestjo, Gregorčičeva ulica 25, Nova Gorica – zemljevid
Prijava: Za prijavo in dodatne informacije piši na martina@zgiz.net
do 24 ur pred dogodkom. Sprejemamo tudi prijave na čakalno vrsto za naslednji dogodek do zapolnitve mest.
Komu je namenjena: Delavnica je primerna za vse starosti od 15. leta dalje.
Posebni napotki udeležencem: Redna udeležba je zaradi povezovanja snovi zelo priporočljiva. S seboj prinesite vodo za pitje.
Število udeležencev: Največ 20 udeležencev.