Glas in ustna votlina

Kakšen je moj glas in izraz v povezavi s stanjem v ustni votlini?

vodi Simona Knific Vesel

Z vami bom Simona Knific Vesel – soustanoviteljica Ustnega wellnessa Vesel, registrirana diplomirana ustna higieničarka, ustanoviteljica blagovne znamke Svetlin in vodja projekta preventivne ustne medicine Svetlin – moj zobni škrat, predavateljica ter kraniosakralna terapevtka.

“Oči so okna v dušo. Nasmeh je ogledalo srca.”
Janna Cachola


O DELAVNICI

Ustna votlina ni zgolj domovanje za naše zobe in jezika, temveč predstavlja oder, kjer se odvija veličasten koncert glasov, ki oblikujejo naš popoln izraz. Zdrava ustna votlina je ključ do jasnega, močnega in samozavestnega glasu, ki prepričuje in navdušuje.

V praktični in izkustveni delavnici bomo odkrivali zahrbtne uničevalce, ne le našega ustnega zdravja, ampak tudi našega splošnega zdravja, ki pomembno vplivajo na naš celosten izraz.

Predala vam bom, kaj vse lahko storite že danes za nego zob in dlesni, da vaš glas ne bo utišan in zadušen, ampak bolj odprt in prodoren. In kako lahko v tem podprete svoje najbližje?

POTEK DELAVNICE

Izkustveno bomo izvedli nepogrešljiv in izjemen ritual jutranje nege zob, jezika, dlesni in drugih površin ustne votline, ki prepleta znanja novih strokovnih spoznanj in dognanj znanosti uradne medicine in starih znanj ter praks tradicionalnih medicin, ki zahtevajo poglobljeno obravnavo sočloveka in njegovega psihofizičnega stanja.

Na delavnici boste prejeli vse pripomočke za jutranjo nego ustne votline, ki jih boste odnesli v svoje domove, poleg tega pa boste s seboj odnesli koristne informacije za dolgoročno in stabilno ustno in splošno zdravje.

Veselim se srečanja in pogovora z vami!


O SIMONI

Dar, ki mi ga je podarilo življenje, je sposobnost slišati in začutiti drugega brez besed. Z dosedanjimi življenjskimi izkušnjami in raznolikimi izobraževanji razvijam celostno razumevanje sebe in tistih, ki me obiščejo.

Življenje raziskujem na različne načine, ne morem si ga predstavljati brez moje močne ustvarjalne in raziskovalne iskre ter brez zaupanja in podpore družine. Z brezmejno hvaležnostjo sem mama krasnima otrokoma, kar mi predstavlja neprecenljiv navdih za moje poslanstvo. S svojo optimistično naravnanostjo in notranjo močjo razvijam svoje poslanstvo preko raziskovanja narave, potovanj, pisanja in ustvarjanja. Ples, ki vedno znova poboža moja čutenja, je zame neprecenljiv vir užitka.

S partnerjem Gregorjem, mojim zvestim podpornikom, sva ustanovitelja Ustnega wellnessa Vesel. Skupaj z nepogrešljivimi asistentkami, zunanjimi sodelavci in celostnim pristopom do človeka po načelih biološkega zobozdravstva, oskrbujemo naše obiskovalce že več kot 30 let.

Moje delo obsega odkrivanje in zdravljenje človeka s parodontalno boleznijo, sodelovanje pri harmoničnem razvoju obraza otrok s pomočjo neinvazivne miofunkcionalne podpore ter kraniosakralno terapijo (resonanco). Kot večna učenka nenehno nadgrajujem svoje znanje, s ciljem boljše podpore otrokom in odraslim.

Poudarjam pomen zobozdravstvene prosvetljenosti, ustrezne vzpodbude in vzgoje. Projekt Svetlin – moj zobni škrat obravnava vse te vidike in se pogumno loteva pomembne, a občutljive teme medicine s poudarkom na primarni preventivi.

Moje poslanstvo pa je, da se kot ustna higieničarka in varuhinja ustnega zdravja že skoraj 20 let posvečam širjenju zavedanja o ustni preventivi za celosten razvoj otroka. Močno verjamem v starševski potencial. V spletnem programu “Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti,” s pomočjo Zobnega škrata Svetlina, združujem ključna znanja, ki bi jih morali poznati vsi starši, a doslej niso bila tako strukturirano in otrokom prijazno zbrana na enem mestu.

Vesela in počaščena sem, da so sadovi mojega poslanstva s Svetlinovo pomočjo vedno bolj vidni ne le pri posameznih družinah, temveč tudi širše v družbi, kar je v današnjih družbenih razmerah še posebej pomembno.

Le skupaj, s pravilnim sodelovanjem, lahko postavljamo trdne temelje za zdrave, lepo postavljene zobe ter zagotavljamo brezskrben, sproščen in skladen otroški nasmeh v zobni ordinaciji in izven nje.

OSNOVNI PODATKI ZA UDELEŽBO
Datum: v petek 15.3. 2024 ob 17:30
Trajanje: do 2 uri
Naložba v izkušnjo: 30€ na osebo + 15€ za pripomočke, ki jih boste prejeli (bakreno strgalo za jezik, sulkusna ščetka, olje za žvrkljanje)
Naslov: Studio Z glasom in zavestjo, Gregorčičeva ulica 25, Nova Gorica – zemljevid
Prijava: Za prijavo in dodatne informacije piši na martina@zgiz.net
Ob prijavi prejmete tudi vprašalnik, ki ga izpolnete pred delavnico.
Komu je namenjena: Delavnica je primerna za vse starosti od 16. leta dalje.
Posebni napotki udeležencem: S seboj na delavnico prinesite vse svoje pripomočke, ki jih uporabljate pri umivanju zob in negi cele ustne votline (bakreno strgalo, Ringanino olje za žvrkljanje-tisti, ki ga imate, sicer boste to dobili na delavnici)
Število udeležencev: Najmanj 10 udeležencev.